טחנת הקמח:
טחנת מונטיפיורי החדשה, המהווה שחזור של הטחנה מ-1857, נחנכה באוגוסט 2012 ושק הקמח הראשון יוצר במאי 2013.
טחנת הרוח של מונטיפיורי, ששבה לימי גדולתה, פועלת עתה על בסיס קבוע באותו אופן שבו עבדה בימים עברו, אך בתוספת גיבוי חשמלי למנגנון הטחינה.
המבקרים מוזמנים להיכנס לטחנת הרוח ולצפות בסרטון קצר שמסביר על בניית הטחנה, אשר הניעה את התהליך ההיסטורי של היציאה מן החומות והקמתה של ירושלים המודרנית. בימים בהם הטחנה טוחנת חיטה, תהיה אפשרות לרכוש קמח במקום.
טחנת הרוח של סר משה מונטיפיורי במשכנות שאננים היא ציון דרך היסטורי מרכזי ואלמנט בולט בקו הרקיע של ירושלים. שיקומה הוא סמל להמשך קיומה של ירושלים: מיזוג בין ישן לחדש, היסטוריה עשירה ומפוארת ועתיד מזהיר עוד יותר.
*******
לעדכונים שוטפים על פעילויות ואירועים, עקבו אחרינו בעמוד הפייסבוק טחנת הרוח מונטיפיורי
למדו עוד על הטחנה